Београдске пијаце омиљена места набавке и током поста

Било да је реч о припреми посне или мрсне хране, поред кулинарског умећа, укус и хранљивост јела и те како зависи од квалитета сирових намирница. Како у среду, 14. августа почиње један од четири велика годишња поста, Госпојински пост, београдске пијаце права су места и закуповину посних намирница као и готових јела.

На тезгама београдских пијаца богата је понуда воћа и поврћа. Из башти пољопривредних произвођача свакодневно стижу свеж парадајз, краставац, паприка, цвекла, све врсте зелених салата, лук, купус, тиквице, плави патлиџан, блитва, сезонско воће. Током поста посебно су тражени пасуљ, разне врсте печурака и сушене паприке.

И рибарнице на београдским пијацама одлично су снабдевене, а понуда је велика. Свежа или услужно печена, речна или морска риба, прилози и салате прави су избор не само за оне који посте, већ и за многе друге посетиоце, који се због високих температура одлучују за лаганије оброке.

Домаћице које припремају посне пите, свеже коре и посне тестенине могу набавити у кораџијским радњама. Орашасти плодови и сушено воће такође су веома тражени, не само у време поста, већ током целе године.

Ваше је само да узмете цегер и посетите вама најдражу или најближу београдску пијацу.

Натраг na ВЕСТИ