ШАМПИОНИМА БЕЗГОТОВИНСКИХ ТРАНСАКЦИЈА УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ

На пијаци “Стари Меркатор” уручене су награде закупцима тезги који су током маја месеца реалозовали највећи број безготовинских трансакција, у оквиру другог круга пројекта „Дигитализација београдских пијаца“. Закупци са пијаца  „Стари Меркатор“,“Палилула“  и  „Блок 44“ освојили су пет награда остваривши 604 трансакције током месеца маја.

Други круг пројекта „Дигитализација београдских пијаца“ почео је средином јуна 2023.године, чиме је могућност безготовинског плаћања уведена на одређеном броју продајних места и на пијацама “Стари Меркатор”, “Земун” и “Блок 44”.

Увођење безготовинског плаћања на београдским пијацама које је почело пре скоро три године  показало се као веома добар потез. „Каленић“, „Палилула“ и „Ђерам“  биле су прве у низу београдских пијаца на којима су постављени ПОС терминали за плаћање картицама. Уведеним новинама задовољни су и закупци и потрошачи, јер су им пијачна продаја и куповина доста олакшане. Тада је први пут у Србији купцима омогућено да воће, поврће и друге производе плате безготовински.

Пијаце у главном граду су на овај начин постале места која потрошачима поред квалитетне, свеже и разноврсне понуде пружају могућност избора и у погледу начина плаћања.

Партнери Пилот пројекта „Дигитализација београдских пијаца“, Привредна комора Србије, Mastercard, ЈКП „Београдске пијаце“, Payten, Chipcard и Banca Intesa, задовољни су реализацијом пројекта, као и реакцијама купаца и закупаца.

Натраг na ВЕСТИ