Ревитализована пијаца „Стари Меркатор” добила паркинг простор

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић, председник општине Нови Београд, Бојан Бован, в.д. директора ЈКП “Београдске пијаце” Бојан Бајагић и председник Удружења пијачних продаваца “Опстанак” Срађан Праштало обишли су данас потпуно ревитализовану пијацу „Стари Меркатор” у оквиру које је изграђен паркинг простор.

Свим посетиоцима пијаце на располагању је 50 паркинг места од којих је 3 намењено особама са инвалидитетом. Паркинг на који се улази из улице Палмира Тољатија ради целодневно, од 00 до 24 часа.

Веома сам изненађен и уједно срећан како ово све сада изгледа. Задржан је стари дух за који становници Новог Београда јако добро знају колико је важан. Све је урађено по светским стандардима, улаз, млечни део, тезге, све изгледа као у најмодернијим и најуређенијим европским градовима. На све то, важан је и овај паркинг који ће олакшати куповину посетиоцима пијаце – рекао је Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић.

Пијаца “Стари Меркатор”, један од важних снабдевача становника највеће београдске општине, недавно је комплетно сређена , споља и изнутра, а поседује и посебан цветни плато.

ЈКП “Београдске пијаце” уредило је и шетачку променаду дуж Тржног центра “Стари Меркатор”, постављањем нових и модерних боксева за продају робе широке потрошње и видео надзора. На тај начин је један од највећих центара Новог Београда добио је нов и модеран изглед.

Говорећи о изградњи и реконструкцији београдских пијаца, он је подсетио да је и пијаца у Борчи потпуно ревитализована.

Пијаце су саставно место наше културе и оне су сада у потпуном новом руху, по новим стандардима. Обећавам да ћемо наставити да уређујемо места која су посећена и важна попут пијаца. Људи и поред великих тржних центара воле да оду на пијацу и не смемо да дозволимо да нам се оне угасе. Желимо свим београдским пијацама да дамо нови сјај, а да истовремено задржимо њихову традиционалну улогу у друштву – закључио је председник Привременог органа.


Натраг na ВЕСТИ