ПИЈАЦА „БОРЧА“ ДОБИЛА НОВИ ИЗГЛЕД Радови на уређењу пијаце ушли у завршницу

Пијаца  „Борча“ која се налази на левој обали Дунава, још једна је у низу београдских пијаца, на којој су унапређени услови продаје и куповине.

У занатском делу пијаце уређен је пијачни плато и постављена је нова наменска опрема са преко 40 нових боксева, како би се закупцима олакшало излагање и продаја робе широке потрошње. У току је и наткривање пролаза у занатском делу пијаце, чиме су радови на ревитализацији пијаце „Борча“ ушли у завршну фазу.

Уређење ове пијаце подразумевало је и замену целокупне инфраструктуре пијачног платоа, као и асфалтрирање 1600 квадрата. Постављено је 144 комада нове пијачне опреме. Потпуно је обновљен и део пијаце за продају производа животињског порекла, а пијаца је добила нове прилазне капије на свим улазима.

Заједничком сарадњом ЈКП „Београдске пијаце“ и чланова Удружења пијачних продаваца „Опстанак“, уважени су сви предлози закупаца у циљу унапређења пијачне делатности. Наткривени су сви пролази између тезги, што омогућава несметану куповину и продају у свим временским условима.

Пијаца “Борча” једна је од тридесет пијаца које послују у систему ЈКП „Београдске пијаце“  и подједнако је важна за становнике који се на њој снабдевају.

Београдске пијаце су од непроцењивог значаја за становнике Београда, с обзиром да се на њима снабдевају квалитетним и увек свежим намирницама.

Стратегија ЈКП „Београдске пијаце“ увек је била и биће усмерена ка унапређењу и модернизацији пијачних услуга савременог доба, подизању ефикасности предузећа и очувању традиционалног начина продаје.

Натраг na ВЕСТИ