СУГРАЂАНИ, ПРАВАЦ НА ПИЈАЦУ!

У сусрет ускршњим празницима, ЈКП „Градске пијаце“ претходне недеље, наручиле су комерцијалну анализу здравствене и хигијенске исправности, методом случајног узорка осетљивих намирница које су саставни део ускршње трпезе.

Научни институт за ветеринарство Србије (НИВС) још једном потврдио: јаја, сир и сувомеснати производи који се продају на београдским пијацама испуњавају све услове предвиђене Законом о безбедности хране и свим правилницима донетим у складу са овим Законом.

У узоркованим конзумним кокошијим јајима није идентификована бактерија Salmonella spp, док у белом крављем сиру није изолована  ни Salmonella spp  нити Listeria monocytogenes. Поред микробиолошке анализе намирница, обављено је испитивање квалитета месних прерађевина. Сви добијени резултати крећу се у границама референтних вредности предузетих из Правилника о квалитету уситњеног меса, полупроизвода од меса и производа од меса, као и Правилника о прехрамбеним адитивима, док је у само једном узорку кобасице идентификован повећан садржај колагена, те је овај производ одмах повучен из промета по налогу Градских пијаца.

Здравље грађана и безбедност хране, један је од главних аспеката Градских пијаца,  имајући у виду да предузеће пуне три године спроводи интерни мониторинг у циљу здравствене исправности намирница животињског порекла и пољопривредних производа на свим београдским пијацама.

Градске пијаце баште вашег поверења!

Натраг na ВЕСТИ