ПОСЛЕ ЈЕДНОГ ВЕКА НА КРАЉИЦИ ПИЈАЦА НА ЗЕЛЕНОМ ВЕНЦУ ОДРЖАНА ХХ СВЕЧАНА СКУПШТИНА ПОСЛОВНОГ УДРУЖЕЊА „ПИЈАЦА СРБИЈЕ“ И БЕОГРАДСКИ НОЋНИ МАРКЕТ

Данас је на пијаци „Зелени венац“ одржана свечана Скупштина Пословног удружења „Пијаца Србије“, поводом јубилеја, обележавања стогодишњице организовања прве Скупштине пиљара Србије на Зеленом венцу, као и 15 година активног рада Удружења.

Свечаној седници присуствовали су Борко Милосављевић, помоћник градоначелника, Иван Сочо, директор ЈКП „Градске пијаце“, Саво Дувњак, извршни директор Пословног удружења и већина чланова овог удружења. На скупу је истакнуто да на 410 регистрованих пијаца у Србији дневно своју робу пласира око 80.000 пољопривредних газдинстава и предузетника, као и да је укупна вредност промета пољопривредних производа на пијацама у претходној години била 35.586.000.000,00 динара, што је у текућим ценама за 3.6% више у односу на 2016. годину, док је тржишни удео пијаца у продаји и откупу пољопривредних производа на територији Србије у току 2017. године био 18.84%, што је за 1.7% више у односу на 2016. годину.

Водећи пројекат Пословног удружења „Пијаца Србије“ у 2018. години биће сертификација пољопривредних произвођача, који своје производе директно пласирају на пијацама. Сертификација има за циљ да допринесе истицању вредности домаће производње, нагласи квалитет домаћих производа, као и да се побољша и обогати понуда на пијацама.

Након доделе признања институцијама и партнерима, који су дали допринос успешном раду Удружења, промоцији пијаца и пијачне делатности у Србији, почео је 13. Београдски Ноћни Маркет, под слоганом „Живот је игра“. Посетиоци су имали прилике да се уз најквалитетније производе, забаве и друже, а да све протекне у слављеничком расположењу побринули су се престижни градски ди-џејеви и Театар Мимарт, са ходачима на штулама, жонглерима и пантомимичарима.

Пијаца „Зелени венац“ изграђена је давне 1926. године и тада је била најсавременија пијаца на Балкану – у народу познатија као КРАЉИЦА ПИЈАЦА. Напори ЈКП „Градске пијаце“ да од пијаца направи атрактивна места куповине виде се и на наведеној пијаци, где ће нове мобилне тезге са сунцобранима, украсни боксови за цвеће и Food Corner допринети да пијаци врати епитет, који је имала када је била отворена, као и да у наредном периоду буде место великих окупљања и забаве.

Натраг na ВЕСТИ