ЈКП „ГРАДСКЕ ПИЈАЦЕ“ ДЕО МЕЂУНАРОДНЕ КАМПАЊЕ „LOVE YOUR LOCAL MARKET 2018“

ЈКП „Градске пијаце“ као чланица Светског удружења велетржница (World Union of Wholesale Markets, WUWM) учествује у међународној кампањи „Love your local market 2018“ (LYLM2018) која се ове године обележава под слоганом „Close to your heart“, у периоду од 17. до 31. маја 2018. године.

Тим поводом, Иван Сочо, директор ЈКП „Градске пијаце“, заједно са представницима пијаца из још 17 земаља, потписао је Меморандум о разумевању за покретање овогодишње #LYLM2018 кампање, и уврстио београдске пијаце међу 4.000 пијаца широм Света које су део овог значајног покрета. Овај покрет залаже се за очување традиције и културе, неговања односа поверења између произвођача и купаца, за значај здраве и безбедне хране која се продаје на тржишту, као и за промовисање пијаца као важног туристичког симбола сваког града.

У оквиру овогодишње кампање, у Београду, 25. маја, на месту где се налазила прва пијаца у граду, у народу познатија као Велика пијаца, а данас Студенски трг, биће органозован популарни музичко-гастрономски фестивал „Београдски Ноћни Маркет“. Ова атрактивна манифестација препознатљива по доброј музици, атмосфери, дружењу и могућности да посетиоци купе различите производе дугогодишњих пољопривредних произвођача „шампиона пијаца“, дизајнера, уметника, биће још једна прилика за добру забаву и провод.

Натраг na ВЕСТИ