Вести
03.05.2018.

НА ИЗГРАДЊИ НАЈМОДЕРНИЈЕ ПИЈАЦЕ НА БАЛКАНУ РАДИ СЕ „ПУНОМ ПАРОМ“ ПАЛИЛУЛСКА ПИЈАЦА УСКОРО ПОСТАЈЕ СИМБОЛ ПРЕСТОНИЦЕ

 

Добро је познато да у Градским пијаца нема стајања и одмора док се ради на изградњи најмодерније пијаце на Балкану, несвакидашњег изгледа инспирисаног локалним специјалитетом- Васином тортом.

Сам ископ и израда бетонске конструкције будуће пијаце, због специфичног положаја терена изводи се у две фазе. Успешно је завршена прва фаза у оквиру које је избетонирано око 6.450 м2 армирано бетонских  плоча и уграђено је 6.500 м3 бетона. Радови у оквиру друге фазе изводе се каскадно, на свим нивоима и на делу темеља и на плочама сутерена и приземља, као и на армирано бетонској плочи галерије која је највиша кота бетонске конструкције.

И док нови симбол Београда ниче у срцу града, менаџмент предузећа се побринуо да се испоштују стари обичаји и традиција, те је поводом изливања плоче на градилишту направљена мала захуска.

Палилулска пијаца је највећа инвестиција ЈКП „Градске пијаце“ и подразумева изградњу најмодерније пијаце на Балкану. Простираће се на 12.691 м2 и имаће четири нивоа. Други ниво гараже или -2 етажа биће опремљена са 60 паркинг места, намењених искључино корисницима пијаце. Први ниво гараже или -1 етажа предвиђена је за логистику пијаце, снабдевање, утоварне рампе, магацине, простор за припрему производа и за одлагање отпада, као и паркинг места за закупце пословног простора. На платоу пијаце, функционално биће одвојене и јасно деференцијалне зоне продаје пољопривредних и непрехрамбених производа, конципиране као отворени простор са слободностојећим пијачним „модуларним боксовима“. На нивоу галерије налазиће се додатни продајни простор, намењен пре свега продаји српских сувенира, народне радиности, антиквитета, као и већи ресторан и кафе намењен дегустацији хране и пића, који нуди сам асортиман пијаце.