Вести
17.04.2018.

ГРАДСКЕ ПИЈАЦЕ 2019. ГОДИНЕ ДОВОДЕ СВЕТ У БЕОГРАД


ЈКП „Градске пијаце“ добиле су престижно међународно признање на конференцији Светског удружења велетржница (World Union of Wholesale Markets, WUWM), које се ове године одржава у Барселони, те ће Београд по први пут у историји, 2019. године, бити домаћин овог значајног скупа.

Презентација ЈКП „Градске пијаце“, у којој су престављене реформе које су спроведене на пијацама, добри пословни резултати, као и значајни пројекти, не само за предузеће, него и за град Београд, изазвала је велико интересовање присутних, који долазе из привредно јаких земаља са пет континаната, међу којима су Шведска, Италија, Шпанија, Холандија, Француска, Пољска, Грчка, Кина, Америка, Аустралија, Индија, итд. Одржавање конференције WUWM-а значајно ће допринети представљању Београда и Србије као места производње здраве и висококвалитетне хране, која ће постати препознатљива на светском тржишту, даљем развоју привреде, пољопривреде, туризма и осталих потенцијала и ресурса које нуди наша земља.

Светско удружење велетржница (WUWM) је непрофитна организација, која има за циљ да промовише међународну размену информација о пијацама и велетржницама, као и да размењује искуства и знања, како би даље унапредила пијачну делатност.

Са следећег линка можете погледати промо филм ЈКП "Градске пијаце":

https://www.youtube.com/watch?v=or_1o18mLoo