Вести
03.10.2017.

НОВЕ ТЕЗГЕ НА БАЈЛОНИЈУ

НОВИ РАДНИ АМБИЈЕНТ ЗА ЗАКУПЦЕ НА ТРИ БЕОГРАДСКЕ ПИЈАЦЕ


У току је постављање првог контигента нових тезги на пијаци Бајлони. До сада, нови радни амбијент добили су закупци са пијацама „Каленић“ и „Видиковац“. До краја текуће године, београдске пијаце биће опремљене са 1.600 потпуно нових тезги, како је и обећано.

Нове тезге покривене су панелним кровом који је виши за 30 цм од старог лименог крова и омогућава бољи проток ваздуха. По први пут, на свакој тезги са бочне стране постављени су олуци који служе за прихватање и одвођење кишнице и на тај начин закупци неће имати страх и стрепњу од лоших временских непогода.

Старе зарђале и неугледне тезге које се нису мењале више од четири деценије,  облепљене картонима и стиропорима испод бушних лимених кровова, сада представљају прошлост. У време падавина, постављање канти, левака и осталих помоћних реквизита који су служили да би се закупци заштитили од временских падавина, мокра стопала и обућа проузрокована дуготрајним стајањем у барама које су се простирале око тезги и дуж целе пијаце, већ су заборављени. Присетимо се само како је то изгледало када су се посетиоци пијаца гурали између изузетно уских пролаза који су стварали нервозу и онемогућавали мимоилажење носећи пуне кесе намирница. О оваквим дугогодишњим проблемима, на жалост, нико није желео да се бави и ухвати у коштац.

У циљу побољшања услова рада и очувања пијачне делатности, на београдским пијацама, у блиској будућности, више се неће видети ружне слике надстершница и цирада између тезги,  као и сунцобрана разних боја који су ружили пијаце, јер одлазе у заборав. У наредном периоду, у плану је наткривање прореда на пијацама и постављање расвете испод кровне конструкције пијачних тезги како би се закупцима обезбедио дужи боравак на пијаци, а од пијаца направили најатрактивнија места где ће купци  и у поподневним часовима радо да долазе и купују.

Основни принципи на којима се заснива рад ЈКП „Градске пијаце“ од момента доласка менаџмента 2014. године, нису празна обећања, већ импресивни резултати и радови које Градске пијаце финансирају из сопствених средстава.