Вести
30.09.2017.

НЕЗАБОРАВНО ПОРОДИЧНО ДРУЖЕЊЕ УЗ ЈУНАКЕ ЦРТАНОГ ФИЛМА „ПАТРОЛНЕ ШАПЕ“

ОДРЖАНА ДЕЧИЈА ПИЈАЦА НА ПИЈАЦИ „КАЛЕНИЋ“

Плато пијаце „Каленић“ данас је био мали да угости бројне малишане предшколских установа и ученике основних школа са општине Врачар. Ова јединствена манифестација отворена је у присуству Ивана Соча, директора ЈКП „Градске пијаце“ и Радмиле Сарић, заменице председника ГО Врачар.

„Посебно ми је драго што смо ове јесени од почетка школске године имали већ две Дечије пијаце. Врло је важно да деци укажемо на значај конзумације здраве хране и бављења спортом, који представљају пресудан фактор за правилан развој младог организма“ – изјавио је Иван Сочо, директор ЈКП „Градске пијаце“ и додао да ће догађаји, који привлачe децу и младе родитеље сигурно постати традиционалне манифестације предузећа.

Мали трговци на караван тезгама изложили су најбоље креације, рукотворине, ликовне радове, играчке, књиге, док су се на сцени смењивале песме, рецитације, позоришне представе и плесне кореографије, које су припремили вртићи и основне школе, заједно са васпитачима и учитељима. Највеће интересовање изазвао је долазак главних јунака цртаног филма „Патролне шапе“, који су се фотографисали и дружили са децом.  

У организацији ЈКП „Градске пијаце“ и ГО Врачар на дечијој пијаци представили су се Музеј Града Београда, Културно-уметничко друштво „Зора“, вртићи „Срећколино“, „Мића и Аћим“, „Нада Пурић“, „Свети Сава“, ОШ „Владислав Рибникар“, „Јован Миодраговић“, „Душан Дугалић“, „Свети Сава“, „Краљ Петар  II Карађорђевић“, „Светозар Марковић“, „Синиша Николајевић“,едукативни центар “May Flower” и Јавни акваријум и тропикаријум.

Данашњи догађај организован је у оквиру манифестације “Дани Европске баштине”, која је део европског Савета Европе и Европске Комисије, којом се сваког септембра, по истим принципима и симболима, представља наслеђе као заједничка баштина народа, разноликост култура, традиције и обичаја, а ове године се  одржава под слоганом „Наслеђе и природа: лепеза могућности“.