Вести
29.09.2017.

Мали: Импресивни резултати пословања „Градских пијаца”


Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је данас пијацу „Ђерам”, где је разговарао са грађанима, руководством, представницима синдиката и запосленима у ЈКП „Градске пијаце”, и истакао да су резултати пословања тог предузећа импресивни.

– Добит која је некада била милион динара сада је око 200 милиона динара, и мислим да то довољно говори колико су и запослени и руководство овог градског предузећа успели да од пијаца направе много ефикасније и профитабилније предузеће – рекао је Мали.

Он је подсетио да део те добити иде у буџет из кога Град Београд гради нове болнице, вртиће и школе, али и у пројекте којима „Градске пијаце” подижу квалитет пословања.

– Видим да запосленима много значи и наредни пројекат уређења Палилулске пијаце, која ће бити симбол нових пијаца и Београда. Очекујем да ће радови почети у наредних неколико недеља. Она ће имати 12.000 квадрата, али морам подсетити да је свака од београдских пијаца у последње три године добила нешто, нове тезге, асфалтирање, расхладне витрине или мреже за заштиту од птица. Пијаце представљају огледало нашег града, сваки Београђанин на њих дође бар једном недељно и желим да виде промену набоље,  чиме стварамо и слику лепшег и бољег Београда – рекао је Синиша Мали.

Градоначелник је захвалио руководству и запосленима предузећа на напорима да се ЈКП „Градске пијаце” умногоме промене, како по питању финансијских резултата тако и по стварању добре атмосфере у предузећу.

Обиласку ЈКП „Градске пијаце” и разговору са запосленима присуствовао је и помоћник градоначелника Борко Милосављевић.