Вести
28.04.2017.

ПИЈАЦА „КАЛЕНИЋ“ НАКОН 50 ГОДИНА ДОБИЈА НОВЕ ТЕЗГЕ


На најстаријој и најпосећенијој београдској пијаци „Каленић“ након 50 година, колико у њу није улагано, почело је допремање и постављање првог контигента нових тезги. Обавиће се и реорганизација пијачног платоа, којом ће се постићи боља прегледност пијаце, продавцима олакшати рад, а посетиоцима кретање и куповина на пијаци. И то није све нова расвета, која ће у наредном периоду бити постављена омогућиће и продавцима и купцима дужи боравак на пијаци.

Упоредо са постављањем нових тезги, радови на замени дотрајалих и неусловних локала у Његошевој улици, теку у складу са претходно утврђеном динамиком. Уклоњено је 23 монтажна објекта са потпуно неурађеном инфраструктуром, а биће постављено 28 нових локала урађених по европским стандардима и моделу атрактивних локала дуж улице Максима Горког. Током протеклих дана на прве две ламеле извршена је замена бетонских темеља и подних плоча, а бетонирање плоче на ламели 3 обавиће се већ следеће недеље.

Каленић пијаца, као важан део историје Београда и градског духа, има своју традицију и историјско наслеђе. Постоји још од давне 1926. године као задужбина Влајка Каленића, а  ускоро ће добити изглед какав заслужује пијаца у  XXI веку.

Менаџмент ЈКП „Градске пијаце“ води рачуна о интересима и потребама грађана, многе тезге се на овој пијаци наслеђују, а генерације отхрањују. Већина Београђана има „свог“ продавца од поверења, а пијаца „Каленић“ има и највећи туристички потенцијал.