Вести
09.03.2017.

ГРАДСКЕ ПИЈАЦЕ ДОБИЈАЈУ ИЗГЛЕД КАКАВ ЗАСЛУЖУЈУ


Као што је и најављено, Градске пијаце и у 2017. години настављају са уређењем пијаца, које за циљ имају лепши изглед, као и комфорнију куповину и продају.

Чим су се стекли повољнији временски услови, почели су радови на асфалтирању  платоа пијаце „Баново брдо“. Асфалтирање платоа пијаце „Баново брдо“ почело је 01. марта и завршено је јуче, док се данас дислоциране тезге, према новом распореду, постављају на пијачни плато. Наведени радови представљају инвестицију, која има за циљ да обезбеди купцима лакше и безбедније кретање, а продавцима боље функционисање приликом обављења пијачне делатности.

Како би се омогућило продавцима да и током радова обављају делатност и остварују приходе за чланове свог домаћинства, асфалтирање пијаце „Баново брдо“ обављало се у три фазе. Прва фаза обухватила је 1450 м2, друга 2300 м2, док је у трећој и завршној фази асфалтирано преосталих 1350 м2 пијачног платоа. По већ утврђеној пракси пијаца је све време радила, а купцима је омогућено да долазе на пијацу и снабдевају се код свог продавца.

Пијацу „Баново брдо“, у наредном периоду, очекује атрактивнији изглед, с обзиром да ће старе тезге бити замењене рестилизованим, које ће продавцима омогућити лакше излагање пољопривредних производа, а купцима бољу прегледност и угодније проведено време на пијаци.

Уређење пијаце „Баново брдо“ почело је прошле године, када је део за продају млечних и сувомеснатих производа осавремењен постављањем репарираних расхладних витрина, опреме за заштиту закупаца од неповољних атмосферских прилика, а пролаз за купце прекривен је лексаном.

Градске пијаце све радове финансирају из сопствених средстава, у циљу да пијачни простори буду боље и лепше уређени, а грађани постану поносни на изглед својих омиљених пијаца, као што је то у осталим европским метрополама.