Вести
14.02.2017.

НА ГРАДСКИМ ПИЈАЦАМА НЕМА ОДМОРА

НАСТАВЉЕНИ РАДОВИ НА ПИЈАЦИ „ЗЕМУН“

Менаџмент Градских пијаца спремно је дочекао лепше дана и одмах наставио са обновом и реконструкцијом београдских пијаца, те су након хладних, зимских дана настављени радови на Масариковом тргу пијаце „Земун“.

Високо на листи приоритета налази се пијаца „Земун“, где су у току радови на поплочавању Масариковог трга. Друга фаза радова поплочавања обухвата око 2.200 м2 пијачног платоа и они се изводе у складу са Решењем Секретаријата за урбанизам и грађевинске послове.

Током претходне године пијаца „Земун“ добила је атрактивнији изглед и засијала у новом руху. Завршена је прва фаза поплочавања која је обухватила око 3.400 м2 пијачног платоа, постављене су 42 нове, спољне расхладне витрине, са најсавременијим уређајима за хлађење, док су 273 дотрајале тезге прегледане и очишћене, а постојећи кровови замењени панелним, како би се закупци и роба адекватно заштитили од неповољних атмосферских прилика.

С обзиром да Масариков трг представља старо језгро Земуна, чији културно-историјски значај Градске пијаце желе да сачувају, радови се изводе у складу са сагласношћу Завода за заштиту споменика културе града Београда.

Током трајања радова на Масариковом тргу пијаца „Земун“ радиће уобичајено, те молимо за стрпљење закупце и суграђане, којима је поменута пијаца место снабдевања. Очекује се да радови по усвојеној динамици трају 50 дана.